Onze tarieven

Transparante communicatie staat bij Advocon met stip op één. Vragen over erelonen, kosten, pro-Deo of rechtsbijstand? Om de samenwerking tussen cliënt en advocaat vlot te laten verlopen, lichten we graag onze kantoorvoorwaarden toe.  

Onze tarieven

Elke zaak is uniek. Daarom kunnen we vooraf niet exact meedelen hoeveel uw dossier in totaliteit zal kosten. Wel streven we steeds naar de meest efficiënte, kostenbeperkende oplossing. Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven waaraan we werken. 

Een advocaat in Aarschot die de tijd neemt voor uw persoonlijke situatie?

Uurtarief

In het kader van uw dossier betaalt u zowel erelonen als kosten. De totaalprijs plus de kosten is steeds op maat van de cliënt en varieert tussen 125 tot 175 euro per uur (excl. btw). Voor een eerste advies van 30 minuten betaalt u 50 euro (excl. btw). Aangezien advocaten btw-plichtig zijn, betaalt u zowel op de erelonen als de kosten 21 % btw.

Opening dossier
€ 45,00
Briefwisseling€ 10,00
E-mail€ 5,00
Redactie teksten (per A4-blad)€ 11,00
Kopiëren / afdrukken (per A4-blad)€ 0,30
Verplaatsingen (per kilometer)€ 0,50
Uitgaande telefoons€ 3,00
Afsluiting en archivering dossier€ 25,00

Vast tarief

Voor de behartiging van bepaalde dossiers kan op voorhand een vast tarief worden afgesproken. Dit totaalbedrag hangt af van de prestaties die nodig zijn en wordt tijdens een van onze eerste besprekingen transparant gecommuniceerd.

Rechtsbijstand

Wie als beklaagde of slachtoffer voor de politierechtbank verschijnt, kan aanspraak maken op zijn of haar rechtsbijstandverzekering voor de volledige vergoeding van de advocatenkosten. In dat geval kan u zich niet beroepen op de kosteloze bijstand door een pro-Deoadvocaat.

Pro-deo bijstand

Indien u over onvoldoende inkomsten beschikt, kan u een beroep doen op een pro-Deoadvocaat. In dat geval is de juridische bijstand van uw advocaat geheel of gedeeltelijk kosteloos, afhankelijk van uw concreet inkomen. Onze advocaten ontfermen zich graag over uw pro-Deozaak, neem gerust contact op voor een eerste gesprek.  

Om te weten of u aan de voorwaarden voldoet, kan u hier de inkomensgrenzen en gelijkgestelde categorieën raadplegen. 

Onze tarieven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x